Marängrulle med jordgubbar & limecurdgrädde

Årets skolavslutningstårta blev denna skapelse. Kan nog lätt säga att det är nog en av dom godaste tårtor jag har ätit! Något att testa inför midsommar. Lite trixig att rulla ihop, men man kan dölja sprickorna i marängen med bär och florsocker.

10-12 bitar

Botten
6 äggvitor
4 dl strösocker
2½ + ½ dl kokosflingor (jag använde bara hälften)
½ dl majsstärkelse
½ dl marsanpulver för kokning

Fyllning
3 dl vispgrädde
1 dl limecurd
500 g jordgubbar
florsocker

Vispa äggvitorna till skum.
Tillsätt strösockret under tiden du vispar.
Vispa till en blank och fast marängsmet.
Banda kokosflingorna med majsstärkelse och marsanpulver och vänd ner i marängsmeten med en slickepott.
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut täta länga ränder på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över ½ dl kokosflingor.
Grädda botten i mitten av ugnen i ca 25 min i 175°C.
Låt botten svalna på pappret på ett bakgaller.
Vänd upp den på ett nytt papper så att undersidan kommer överst.
Dra försiktigt bort bakplåtspappret.

Vispa grädden tjock och blanda med limecurd.
Bred över botten.
Spara några jordgubbar till dekoration och skär resten av jordgubbarna i bitar och fördela över grädden.
Låt botten ligga i 5 min med fyllningen så är den lite lättare att rulla ihop.
Rulla ihop botten från långsidan som en rulltårta.
Lägg över på ett fat och sikta över florsocker.
Garnera med jordgubbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *