ca 6 port.
4 dl okokta makaroner
½ påse riven ost, ca 75 g
6 kryddiga korvar/400 g strimlad skinka
1 finhackad gul lök
8 dl mjölk
4 ägg
salt
peppar
1-2 msk oregano
ca 10-12st körsbärstomater
½ påse riven ost, ca 75 g
Smörj en långpanna.
Häll på de okokta makaronerna jämnt fördelade över plåten.
Strö över den rivna osten (½ påse), de skivade korvarna alt. den
strimlade skinkan och den hackade löken.
Vispa ihop mjölk och ägg i en bunke, salta och peppra.
Häll försiktigt ägg- och mjölksmeten över makaronerna och korven i långpannan.
Strö över oregano.
Grädda i två steg, första omgången 15 min i 225°C.
Ta sedan ut långpannan och lägg på de skivade körsbärstomaterna och den rivna osten (½ påse).
Gratinera i ytterligare 15 min.
Vänta en stund med att servera och skära då det är lättare att få upp fina pizzarutor från plåten när de fått vila och stabilisera sig lite.