Idag är det dags att börja jobba igen efter 3 veckors semester! Tur jag hade sovmorgon i alla fall så man slapp gå upp 4.45. Lär dock vara dundertrött ikväll när man kommer hem. Idag har jag även en nystart med mitt viktväktande som spåra ur under semestern. Ska köra 28 dagar med strikt kost och registrera allt och inte fuska något så ska det väl rensa bort alla semesterkalorier. Vill ni se hur det går får ni gå in på Instagram och titta!
Idag blir det en smarrig köttfärssås med bacon i, plus att den har fått stå på spisen och puttrat extra länge.
6 port.
700 g köttfärs
1 förp. bacon
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 förp. krossade tomater
2 dl vatten
2 msk oxfond
1 dl chilisås
salt
peppar
oregano
1-2 dl grädde
Strimla bacon och stek i en varm panna tills dom är nästan knaperstekta.
Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.
Bryn färsen i smör.
Hacka lök och vitlök och tillsätt det i färsen.
Bryn tills färsen är genomstekt och löken är genomskinlig.
Tillsätt baconet.
Häll i krossade tomater, vatten, fond, chilisås och kryddor.
Låt det koka upp och vrid sedan ner platten på låg värme och låt köttfärssåsen stå och puttra 1-3 tim, späd ev med lite mer vatten om det behövs.
Häll i grädden och låt det koka upp på nytt.
Servera med nykokt pasta och ev riven parmesan.
Viktväktarna Points
600 g nötfärs 5% *
ca 7 skivor (1 förp.) bacon, avrunnen *
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 förp. krossade tomater
2½ dl vatten
2 msk oxfond *
1 dl chilisås *
salt
peppar
oregano
½ dl matlagningsgrädde 13% *
Totalt blir det 6P/port. Lägg ev. till points för matfettet du använder vid stekningen. Lägg till points för pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 225 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK