4 port.
ca 500 g kycklingfilé
250-300 g valfri pasta
3 dl grädde
2 scharlottenlökar
50 g soltorkade tomater
2 klyftor vitlök
1 msk kycklingfond
olivolja
½ g saffran
salt
peppar
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Dela kycklingen i valfria stora bitar.
Hacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek först kycklingen och lägg åt sidan.
Sedan lök, vitlök och saffran några min.
Tillsätt strimlade soltorkade tomater och grädde och låt puttra på låg värme i ca 5-10 min
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner den avrunna pastan i kyckling- och saffranssåsen och servera direkt.
Kalorisnålare alternativ
Anpassa mängden pasta efter eget behov. Välj t.ex matlagningsgrädde 13% och minska till hälften och ersätt med vatten. I övrigt följ receptet 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK