Jag gör det igen, fantastiskt goda lunchlådor denna vecka. Vill man hellre äta denna rätt till middag så går det såklart också bra 😊
För er som är lite nyare till bloggen så kan det ibland skilja lite på ingredienserna mellan original varianten och det kalorivänliga alternativet, t.ex att jag ändrat på en viss mängd eller bytt ut en del av grädden/crème fraichen mot vatten osv. Så checka alltid av så att du väljer det alternativet som passar ditt behov bäst 🫶
4 port.
600 g kycklingkebab
smör/olja
chicken & steak kryddmix, Santa Maria
1 gul lök
2 dl crème fraiche vitlök & parmesan
2 dl grädde
1 dl riven parmesanost
persilja
Stek kycklingkebaben i lite matfett, krydda med kryddmixen.
Lägg åt sidan.
Skala och hacka löken, stek på lägre värme i lite matfett.
Blanda ihop löken med kycklingkebaben och blanda ner crème fraiche och grädde (plus ev vatten) och låt det koka upp och stå och puttra på svag värme ett par minuter.
Riv osten och hacka valfri mängd persilja och blanda ner i pannan.
Smaka av och servera med ris eller pasta.

Kaloriberäknat recept
600 g kycklingkebab
smör/olja
chicken & steak kryddmix, Santa Maria
1 gul lök
2 dl crème fraiche vitlök & parmesan
1 dl matgrädde 13%
1 dl vatten
1 dl riven parmesanost
persilja
Kcal: ca 330 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 10 g Protein: 29.6 g Fett: 18.7 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Åh vad gott! Det här ska jag testa med blomkålsris.
Jättegott så det gör du helt rätt i 👌😊