Kycklingkebabgratäng med smak av chili cheese

När man får en idé som man vill testa och den sedan blir så otroligt god så man inte kan tänka sig något annat än detta för resten av året i matlådan 😍

Spara och testa, annars kommer ni gå miste om något 😁

4 port.

4 port kokt ris

600 g kycklingkebab
smör/olja

1½ dl crème fraiche/grekisk yoghurt
1½ dl grädde
1 msk kycklingfond
1 förp dipmix chili cheese

riven ost

Förbered riset i förväg enligt anvisningar på förpackningen.
Stek kycklingen i en panna med lite matfett.

Blanda ihop crème fraiche/yoghurt med grädde, fonden och dipmixen i en skål.

Fördela riset i botten av en gratängform eller i fyra glasmatlådor, toppa med den stekta kycklingkebaben och såsen.
Strö över riven ost.
Ställ in i ugnen på 225°C i ca 15 min.

Servera med valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept

440 g kokt ris, ca 2 dl okokt
600 g kycklingkebab
smör/olja
1½ dl grekisk yoghurt 0%
1½ dl matgrädde 13%
1 msk kycklingfond
1 förp dipmix chili cheese
40 g riven ost 12%

Kcal: ca 506 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker.

Kolhydrater: 42.5 g Protein: 44.4 g Fett: 16.7 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Kycklingkebabgratäng med smak av chili cheese”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *