När man får en idé som man vill testa och den sedan blir så otroligt god så man inte kan tänka sig något annat än detta för resten av året i matlådan 😍
Spara och testa, annars kommer ni gå miste om något 😁
4 port.
4 port kokt ris
600 g kycklingkebab
smör/olja
1½ dl crème fraiche/grekisk yoghurt
1½ dl grädde
1 msk kycklingfond
1 förp dipmix chili cheese
riven ost
Förbered riset i förväg enligt anvisningar på förpackningen.
Stek kycklingen i en panna med lite matfett.
Blanda ihop crème fraiche/yoghurt med grädde, fonden och dipmixen i en skål.
Fördela riset i botten av en gratängform eller i fyra glasmatlådor, toppa med den stekta kycklingkebaben och såsen.
Strö över riven ost.
Ställ in i ugnen på 225°C i ca 15 min.
Servera med valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept
440 g kokt ris, ca 2 dl okokt
600 g kycklingkebab
smör/olja
1½ dl grekisk yoghurt 0%
1½ dl matgrädde 13%
1 msk kycklingfond
1 förp dipmix chili cheese
40 g riven ost 12%
Kcal: ca 506 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker.
Kolhydrater: 42.5 g Protein: 44.4 g Fett: 16.7 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Är det den där nya ostbågsdippen??
Ja precis 👌😊