Veckans matlådor, enkelt och riktigt gott 👌
4 port.
2 dl ris
600 g kycklingkebab
2 dl crème fraiche
2 dl salsasås
1 dl riven mozzarellaost
hackad persilja
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Stek kycklingkebaben i lite matfett i en panna.
Rör ihop crème fraiche och salsa.
Smörj en stor form eller flera mindre formar med lite smör.
Lägg riset i botten av formen, toppa med kycklingen, sedan salsasåsen och till sist den rivna osten.
In i ugnen på 200°C i ca 10-15 min.
Strö över hackad persilja.
Servera med valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept
2 dl ris
600 g kycklingkebab
2 dl crème fraiche 13%
2 dl salsasås, chunky garlic
1 dl riven mozzarellaost 21%
hackad persilja
Kcal: ca 520 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 46.3 g Protein: 37.9 g Fett: 19.8 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK