4 port.
600-700 g kycklingfilé
salt
grovmalen svartpeppar
paprikapulver
curry
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
Sås
ca 2 dl steksky
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
2-3 msk mjöl
1½ dl grädde
½ dl crème fraiche
1 tsk timjan
salt
svartpeppar
Dela kycklingfilén i bitar och krydda med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver.
Bryn dem i en stekgryta eller stekpanna med höga kanter.
Byn löken och vitlöken tills den bli mjuk i en panna.
Vispa ur pannan med vatten och spara skyn.
Blanda ner löken i kycklingengrytan.
Tillsätt skyn, buljongtärning, balsamvinäger och låt det koka ca 25 minuter.
Gör en redning av mjölet och lite av grädden.
Tillsätt resten av grädden, créme fraiche och timjan.
Låt koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Viktväktarna Points
500 g kycklingfilé
salt
grovmalen svartpeppar
paprikapulver
curry
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
ca 2 dl steksky
1 grönsaksbuljongtärning *
1 msk balsamvinäger
2 msk mjöl *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl crème fraiche 5% *
1 tsk timjan
salt
svartpeppar
Totalt blir det 4P/port för kycklinggrytan. Servera med valfritt tillbehör, tex ris eller potatis, lägg till points.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Fynda en jättefin glasskål på loppis från Nils Johan för bara 20:-, perfekt som salladsskål 🙂
Ser riktigt riktigt riktigt gott ut… Tror jag ska beställa matlådor av dej!
Haha, får sluta mitt nuvarande jobb och öppna ett lunchlådehak 🙂 🙂
Gjorde denna ikväll den var riktigt god tack för goa recept
Vad roligt! Tack för att du skrev en rad 🙂
tänkte höra om du skulle kunna fixa så recepten är utskriftsvänliga? Alltså öppnas i ett eget fönster för utskrift =o) Det hade varit UNDERBART
Ska kolla på det när jag har lite tid över. Annars är det bara att markera texten och högerklicka och välja utskrift så slipper du få med bilderna.
Hej
Hur mycket paprikapulver o curry brukar du ta
Bra fråga, brukar bara strö på kycklingen på båda sidor innan jag steker. Ta lite lagom och sen har du i mer sen om det behövs när du smakar av såsen.