Kycklinggratäng med grönpepparsås

Enkel gratäng med smak av grönpeppar 💚

6 port.

900 g kycklingfilé
smör
salt
peppar

1½ msk smör
1½ msk fransk senap
3 msk kinesisk soja
¾-1 msk grönpeppar (mortlad)
3 dl grädde
3 dl crème fraiche

Dela kycklingfileérna i två och stek i smör och krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Koka upp alla ingredienserna till såsen.
Häll såsen över köttet och låt stå i ca 2 tim.

Ställ in i ugn, 225°C ca 15 min.
Servera med ugnsrostad potatis eller ris och en god sallad.

Kaloriberäknat recept

900 g kycklingfilé
smör
salt
peppar
1½ msk Milda culiness
1½ msk fransk senap
3 msk kinesisk soja
¾-1 msk grönpeppar (mortlad)
3 dl grädde 13%
3 dl crème fraiche 8%

Kcal: ca 344 kcal/port exkl tillbehör.

Kolhydrater: 7.2 g Protein: 38.1 g Fett: 18.8 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *