Enkel gratäng med smak av grönpeppar
6 port.
900 g kycklingfilé
smör
salt
peppar
1½ msk smör
1½ msk fransk senap
3 msk kinesisk soja
¾-1 msk grönpeppar (mortlad)
3 dl grädde
3 dl crème fraiche
Dela kycklingfileérna i två och stek i smör och krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Koka upp alla ingredienserna till såsen.
Häll såsen över köttet och låt stå i ca 2 tim.
Ställ in i ugn, 225°C ca 15 min.
Servera med ugnsrostad potatis eller ris och en god sallad.

Kaloriberäknat recept
900 g kycklingfilé
smör
salt
peppar
1½ msk Milda culiness
1½ msk fransk senap
3 msk kinesisk soja
¾-1 msk grönpeppar (mortlad)
3 dl grädde 13%
3 dl crème fraiche 8%
Kcal: ca 344 kcal/port exkl tillbehör.
Kolhydrater: 7.2 g Protein: 38.1 g Fett: 18.8 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK