Krämig kycklinggratäng med bacon & vitlök

En smarrig gratäng som passar både till vardags och festligare tillfällen.

4 port.

3 st kycklingfiléer
1 pkt bacon
2 dl crème fraiche
1½ dl grädde
½ dl riven ost tex. lagrad prästost eller västerbottensost
1 msk sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
1½ msk kycklingfond
½ tsk salt
svartpeppar

Skär filén i mindre bitar.
Skär baconet i bitar.
Stek kycklingen i smör, salta och peppra.
Stek baconet.
Blanda crème fraiche, grädde, sweet chilisås, pressad vitlöksklyfta och kycklingfond (och vetemjöl).
Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över.
Strö över den rivna osten.
In i ugnen i ca 25 min i 200°C.

Servera med ris eller ugnsstekt potatis.

Viktväktarna PersonligaPoints

3 st kycklingfiléer, ca 450 g
1 pkt bacon, avrunnet *
1½ dl crème fraiche 8% *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl vatten
½ dl riven ost 12% *
1 msk sweet chilisås *
1 vitlöksklyfta
1½ msk kycklingfond
½ msk vetemjöl
½ tsk salt
svartpeppar

Totalt blir det 8 PP/port exkl matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: 271 kcal exkl matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

10 thoughts on “Krämig kycklinggratäng med bacon & vitlök

    1. Vad roligt 🙂 Ja det kan ju göra som man vill, brukar också ta lite mer än vad jag skriver ut ibland bara för att jag gillar vitlök, men alla vill inte ha så stark smak. Trevlig kväll!

  1. Kommer jag göra fler gånger, jättegod! Det enda jag kommer ändra är att jag kommer krydda på lite mer. Jag körde Viktväktarreceptet men med kalkonbacon istället.

    1. Vad roligt att höra! Är ju så personligt det där med kryddor, vissa vill knappt ha några och en del massor 😏 Man får smaka av och anpassa efter dom egna smaklökarna helt enkelt!

  2. Testa att byta ut bacon mot en hel hög med svamp som kryddas, mindre points och lika gott, jag har i lök ibland oxå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *