En panerad, krispig kycklingburgare är något jag ofta väljer när vi äter ute på snabbmatsrestauranger. Att göra en hemma är inte alls svårt och denna blev fantastiskt god!
Har valt att inte lägga till någon kaloriberäkning på denna rätt då den får bli en sån unna-sig-något-gott-rätt där kalorier inte spelar någon roll tycker jag när man gör det någon gång ibland. Att kunna äta utan att ha 100% på kalorierna kan också vara nyttigt så man inte fastnar i ett osunt beteende.
Önskar dig en härlig sensommarhelg, själv ska jag vara ledig nu i tre dagar och förhoppningsvis få lite gjort på hemmafronten, svårt att orka med efter jobb på vardagarna 😊
6 port.
ca 750 g kycklingfilé
1 msk paprikapulver
½ tsk vitlökspuler
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 ägg
1 påse Doritoschips à 170 g
rapsolja
valfria tillbehör
Banka ut filéerna så dom blir jämntjocka så blir det enklare att steka dom.
Blanda ihop kryddorna och fördela över kycklingen.
Krossa chipsen i en plastpåse, häll upp på en tallrik med kant.
Vispa upp äggen i en annan tallrik.
Doppa först filéerna i äggvispet sen i dom krossade chipsen.
Hetta upp en panna med olja som täcker hela botten på pannan.
Stek den panerade kycklingen på båda sidor tills dom fått fin färg och är genomstekta.
Servera med valfria tillbehör.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK