Kycklingburgare i salladsblad

En fräsch och lite ”lättare” burgare i ett krispigt salladsblad för omväxlings skull. Ett tips är att använda kruksalladsblad, dom yttersta bladen brukar vara lagom stora för ändamålet. Vill man inte ha vanlig färdigköpt pommes så går det lika bra med hemgjord pommes 😊

6 st

600 g kycklingfärs
1 ägg
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk grönsaksfond/kycklingfond

Forma till biffar och stek i smör, ca 5 min på varje sida (eller grilla om man hellre vill det).

Servera med valfria tillbehör.
Jag valde att äta min burgare med ett salladsblad (dom andra åt med hamburgerbröd), ost, tomat, rostad lök och Rydbergs sourcream & onion sås och så lite pommes.

Viktväktarna Points/Kaloriberäknat recept

600 g kycklingfärs *
1 ägg
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk grönsaksfond/kycklingfond

Totalt blir det 3P/hamburgare.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 143 kcal/st exkl matfett vid stekning och övriga tillbehör.

Kolhydrater: 0.7 g Protein: 21.2 g Fett: 5.9 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *