Idag har det varit en ledig dag för min del. Tog en rejäl sovmorgon fram till 10 idag (sov 11 tim nästan), behövdes väl efter denna vecka på nya jobbet. Sen har det varit mycket hemmafix att komma ikapp med då kvällarna i veckan inte har räckt till. Haft lite ont i ena underarmen sen igår också, har kanske överansträngt den lite då jag (och tre till) just nu håller på att bygga upp köksavdelningen och då blir det ju en hel del tunga lyft och ganska monotona rörelser ibland. Hoppas det ger sig till måndag igen.
Sen jag blivit viktväktare har det blivit en hel del kycklingrätter då det är väldigt snålt på smart points. Så sitter ni på goda kycklingrecept där hemma som ni vill dela med er utav får ni gärna skriva i kommentarerna. Behöver lite nya idéer 🙂
4 port.
500-600 g kycklingfilé/innerfilé
salt
peppar
timjan
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk japansk soja
salt
peppar
1 tsk timjan
ev. maizena
Krydda kycklingen med salt, peppar och timjan.
Stek i smör i en panna tills dom är klara.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt det koka upp.
Sänk värmen och låt det småsjuda i 10 min.
Tillsätt ev lite maizena om du önskar lite tjockare konsistens på såsen.
Servera med klyftpotatis eller ris.
Viktväktarna Points
500 g kycklingfilé/innerfilé
salt
peppar
timjan
2 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
2 msk kalvfond *
1 msk japansk soja
salt
peppar
1 tsk timjan
ev. maizena (lägg till PP för mängden du använder)
Totalt blir det 4P/port. Lägg ev till points för matfettet vid stekningen av kycklingen.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Lät mycke gott 🙂
Tack snälla 🙂