Krispiga kycklingbitar med ananasdip

Vilken trevlig dag vi hade igår i Falun och Leksand. Tur med vädret hade vi också, spöregn på vägen upp och sen uppehåll medans vi var vid Falu gruva. Fick med oss en del knäckebröd hem från Leksands knäckebrödfabrik. Perfekt att göra knäckepizza på sen i höst, snålt på smart points!

Detta recept kommer ursprungligen från Viktväktarnas receptsida. Så himla gott! Oavsett om ni är vv eller inte så måste ni testa det här! Blev en klar favorit här hemma som jag kommer göra fler gånger. Även perfekt att göra till buffébordet.

6 port.

800 g kycklingfilé
3 msk vetemjöl
2 tsk paprikapulver
salt
peppar
1 ägg
2 msk mjölk 3%
6 dl cornflakes

Ananasdip
260 g färsk ananas
1 gul lök
1 dl kokosmjölk
1 tsk curry
1 ½ tsk pressad citronsaft

Skär kycklingfilén i bitar.
Blanda mjöl med salt, peppar och paprikapulver och lägg på en tallrik.
Blanda ägg och mjölk och häll i en skål.
Krossa cornflakes och häll upp på en tallrik.
Panera kycklingen i mjöl, ägg- och mjölkblandning och till sist cornflakes.
Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt och tillaga i ugn på 200°C ca 12-15 minuter.

Finhacka ananas och lök.
Koka upp tillsammans med kokosmjölk, curry och citron i en kastrull.
Låt sjuda ca 10-15 min.
Smaka av med salt och peppar och servera till kycklingbitarna.

Viktväktarna Flex

800 g kycklingfilé
3 msk vetemjöl (3 SP)
2 tsk paprikapulver
salt
peppar
1 ägg
2 msk mjölk 3% (1 SP)
6 dl cornflakes (11 SP)
Ananasdip
260 g färsk ananas
1 gul lök
1 dl kokosmjölk (9 SP)
1 tsk curry
1 ½ tsk pressad citronsaft

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för ris.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *