Nu börjar man känna att det går mot höst 😏 Det är framför allt mörkare på morgonen och kvällen och det naturliga dagsljuset är som bortblåst när jag har möjlighet att fota mina maträtter 🫣 Så nu har jag fått plockat fram min vän studiolampan som jag får kroka arm med ett bra tag igen 💡
Bjuder på ett klassisk recept idag med en liten twist av crème fraiche vilket gör den lite krämigare än den klassiska 🥰
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
6 port.
1 falukorvsring
1 gul lök
2 msk chilisås
3 msk tomatpuré
3 dl crème fraiche
3 dl grädde
vitlökspulver
paprikapulver
vitpeppar
salt
ev. maizena
Dela och skär korven i valfria bitar.
Stek i smör i omgångar tills korven börjar få färg, lägg åt sidan.
Skala och hacka löken.
Bryn även löken i smör tills den börjar bli genomskinlig.
Blanda ner korven i löken.
Rör i chilisås, tomatpuré, crème fraiche och grädde.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda medans riset kokar.
Smaka av med kryddorna.
Vill man ha en tjockare sås kan man reda av den med lite maizena.
Servera med ris och gröna ärtor.
Viktväktarna Points
600 g matkorv, Maträtt *
1 gul lök
2 msk chilisås osötad, Felix
3 msk tomatpuré
1½ dl crème fraiche 8% *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
vitlökspulver
paprikapulver
vitpeppar
salt
ev. maizena (lägg till points för mängden du använder)
Totalt blir det 6P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 193 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK