Kärleksmums

ca 30 st

225 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk

Glasyr
125 g smör
¾ dl kakao
1 msk vaniljsocker
½–¾ dl starkt kaffe, rumstemp
7 dl florsocker

Garnering
ca 1 dl kokos

Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten växelvis med mjölken och smöret. Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.
Låt svalna.

Smält smöret till glasyren.
Ta från värmen.
Rör i resten av ingredienserna.
Bred glasyren på kakan.
Strö på kokos.
Låt stelna.
Skär i rutor.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *