Julkalender 2017 3 december Per Morbergs risgrynsgröt

Den absolut godaste gröten som man kan koka själv är denna.

4 port.

2 dl rundkornigt ris
4 dl vatten
1 kanelstång
1 tsk salt
7 dl mjölk
3 dl vispgrädde
½ vaniljstång
1 msk smör

Mät upp riset i en tjockbottnad kastrull och slå på vattnet.
Lägg ner kanelstången och saltet, koka upp och låt koka i 10 min tills vattnet har kokat in.

Blanda mjölken och grädden och häll ner i kastrullen.
Tillsätt vaniljstången, delad på längden, och rör ner smöret.
Låt sjuda på svag värme i 40-45 min.
Rör om då och då.

Ta upp vaniljstången innan du serverar gröten med kall mjölk, kanel och socker och en smörgås med julskinka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *