Italiensk marängsmörkräm
200 g äggvita (7 st medelstora eller 6 stora)
300 g socker (ca 3,5 dl)
80 ml vatten
450 g osaltat smör, rumsvarmt
½-1 tsk malet vaniljpulver
Vispa äggvitan fluffig.
Koka vatten och socker i en kastrull till 118°, det tar ca 5 minuter.
Häll den heta sockerlösningen i äggen medan du vispar med elvisp.
Sockerlösningen är väldigt varm så se till att inte bränna dig.
Fortsätt vispa tills marängen är sval, det tar 10-15 minuter.
Vispa sedan ner vaniljen och tillsätt smöret lite i taget samtidigt som man vispa på låg växel.
Det ska bli en tjock och fluffig smet.
Om krämen skär sig och blir vattning med klumpar kan man prova att värma en liten del av krämen i micron några sekunder och sen vispa ihop allt.
Det ska även kunna gå att fortsätta vispa ett tag så blir krämen bra igen.
Detta räcker till att spackla 2-3 normalstora tårtor.
Jättetack.