Att göra egna korvbröd är kanske lite överkurs 🙂 Men så goda som dom blev så var det värt besväret. Nästa gång ska jag testa med lite annat mjöl för att få ett grövre krovbröd.
ca 15 st
25 g jäst
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
7–9 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37°C och tillsätt vätskan i bunken med jästen.
Blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget.
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
Dela degen i ca 15 bitar.
Rulla ut dem till längder, ca 12 cm.
Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°C.
Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min.
Låt dem svalna på galler.