Att utmana mig själv i matlagningen är något jag försöker göra hela tiden för att lära mig nya saker. Älgentrecote är inget jag tidigare har tillagat, men nu var det dags och det blev riktigt gott! Perfekt om man vill servera en lite festligare måltid till familjen 🥰
Har man inte tillgång till älg så går det givetvis lika bra med en vanlig entrecote från ko 😉
6 port.
ca 1 kg entrecôte av älg
salt
svartpeppar
valfri örtkrydda, jag tog timjan
2 vitlöksklyftor
smör
Sätt ugnen på 175°C.
Krydda entrecoten med salt, peppar och örtkrydda.
Bryn först vitlöken i en stor klick smör i en stekpanna.
Lägg sedan i köttbiten någon minut på varje sida i vitlökssmöret.
Lägg över köttet i en ugnsfast form och häll över smöret som blivit kvar i stekpannan.
Sätt en termometer i köttbiten där den är som tjockast och tillaga i nedre delen av ugnen till ca 55°C, alt kortare/längre tid beroende på hur du vill ha köttet.
Lägg köttbiten i ett foliepaket och låt vila i 20 min innan du skivar upp köttet och serverar.
Servera med t.ex ugnsrostad potatis och en gräddsås.
Kaloriberäknat recept
ca 1 kg entrecôte av älg
salt
svartpeppar
valfri örtkrydda, jag tog timjan
2 vitlöksklyftor
smör
Kcal: ca 169 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK