En nybliven favorit till frukost med höstiga smaker 🤎
1 port.
1½ dl havregryn
3½ vatten
salt
vaniljpulver
kardemumma
Proteinfluff
¾ dl proteinpulver
¾ dl vatten
½ äpple
kanel
valfritt sötningsmedel
vatten
2 kokta ägg
½ äpple
Blanda proteinpulver och vatten i en skål och ställ in i kylen över natten alt en kortare stund i frysen.
Ta fram proteinfluffet och vispa upp med elvisp till ett fluff likt vaniljvisp i konsistensen.
Blanda havregryn, vatten, salt, vaniljpulver och kardemumma i en kastrull och koka upp.
Låt det koka tills det är i en lagom konsistens.
Dela ett halvt äpple i valfria stora bitar och stek i en panna utan matfett.
Tillsätt kanel och valfritt sötningsmedel och rör om under nån min.
Häll på nån msk vatten och låt det koka bort.
Häll i gröten i en skål och toppa med proteinfluff och äpplen.
Jag åt min gröt med två kokta ägg och andra halvan av äpplet.

Kaloriberäknat recept
1½ dl fiberhavregryn
3½ vatten
salt
vaniljpulver
kardemumma
¾ dl proteinpulver
¾ dl vatten
½ äpple, ca 70 g
kanel
valfritt sötningsmedel, tex sötströ eller Nicks use like sugar
vatten
2 kokta ägg
½ äpple, ca 70 g
Kcal: ca 471 kcal/port.
Kolhydrater: 40.6 g Protein: 40.9 g Fett: 15 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK