Sommaren lider mot sitt slut, men grilla kan man göra året om. Är det riktigt risigt väder så går det ju även bra att tillaga köttet i en stekpanna eller i ugnen om man vill det.
6 port.
6 fläskkotletter
valfri marinad
Sås
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
1 tsk svartvinbärsgelé
1½ msk maizena
1 dl grädde
ev. soja colorit
örtpasta, Santa Maria eller torkade örter
Lägg kotletterna i marinad ett par timmar.
Lägg fram köttet i rumstemperatur ca 1 tim innan det är dags att grilla.
Häll i vatten, smulad buljongtärning, tomatpuré och vinbärsgelén i en kastrull.
Låt det koka upp.
Vispa ner maizena och låt såsen stå och småsjuda i 5-10 min.
Rör ner grädde och smaksätt med örter efter eget tycke och smak.
Servera såsen och det grillade köttet med valfri potatisrätt, vi hade potatiskroketter.
Viktväktarna Points
6 fläskkotletter, utan fett *
valfri marinad (lägg till points)
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning *
1 tsk tomatpuré
1 tsk svartvinbärsgelé *
1½ msk maizena *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
ev. lite soja för färgen
torkade örter
Totalt blir det 4P/port + points för marinaden. Lägg till points för tillbehören och servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca169 kcal/port exkl marinad och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK