Grekisk kycklingsallad

Nu när jag har semester så blir det inte matlådeprepp på söndagar. Så istället tänker jag att dom fyra måndagarna som kommer nu blir det istället nån form av kall sommarmat som passar oavsett om man äter lunch hemma eller på utflykten.

Grekisk kycklingsallad har jag varit sugen på länge nu, men har alltid glömt att köpa hem fetaost. Men nu så gjorde jag slag i saken och fixade det och herregud så gott det var. Blir nog en portion till av denna rätt denna vecka 🥰

Vart är oliverna undrar ni kanske, jo dom har jag medvetet uteslutit då jag faktiskt inte äter oliver, men vill du ha oliver så addera gärna det i din sallad 😉

4 port.

400 g färdigskivad kyckling, t.ex Guldfågeln
200 g fetaost
sallad
gurka
tomat
vitlökssås
peppar
ev persilja

Skär upp sallad, gurka och tomat.
Dela osten i bitar med kniv eller bryt isär i bitar med händerna.
Fördela samtliga ingredienser i varsin tallrik och toppa med färdig vitlökssås, lite nymalen svartpeppar och finhackad persilja.

Kaloriberäknat recept

400 g färdigskivad kyckling, t.ex Guldfågeln
200 g fetaost Apertina 10%
sallad
gurka
tomat
160 g Felix milda kebabsås
peppar
ev persilja

Kcal: ca 279 kcal exkl grönsaker.

Kolhydrater: 5.5 g Protein: 34.3 g Fett: 12.9 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *