Focaccia med flingsalt & parmesanost

Focaccia med flingsalt & parmesanost

2 bröd

25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special

olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
150 g grovt riven parmesan


 Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
 Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka fem minuter.
 Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.

 Sätt ugnen på 225°C.
 Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar.
 Platta ut tills de är cirka 1½ cm tjocka. 
 Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i botten i cirka 30 minuter. 

 Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och parmesanost. 
 Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *