Hoppas ni har en fantastisk helg so far! Här försöker jag få till en blandning av återhämtning och komma ikapp med hemmasysslor vilket inte är det lättaste bara på helgen, men man får göra så gott man kan 😊
Här kommer mitt första recept i en återkommande ”serie” där jag hämtar inspiration från konton jag följer på Instagram och först ut är kontot fias_food_etc, kika in där ni också! Finns massa härlig mat i stil med den jag själv bjuder på 🥰
Originalreceptet var med fläskkotletter, men jag hade ytterfilé hemma så det fick det bli istället och så valde jag att bryna köttskivorna snabbt i en panna innan då vi inte riktigt hade tid att vänta i 1½ h på att maten skulle bli klar, vi var alldeles för hungriga för det 😁
4 port.
ca 600 g fläskytterfilé
4 dl grädde
2 dl creme fraiche
½ dl kinesisk soja
1 msk sambal oelek (mindre eller mer om du inte vill ha det så starkt)
3 vitlökslyftor
1 tsk flytande honung
grovmalen svartpeppar
salt
Skär ytterfilén i skivor.
Lägg köttet i en ugnsform.
Dra några varv med pepparkvarnen och salta.
Vispa ihop såsen och häll den över.
Ställ in i mitten av ugnen, 175°C, ca 1½ h.
Vi åt detta ihop med pressad potatis.
Kaloriberäknat recept
ca 600 g fläskytterfilé
2 dl grädde 13%
2 dl vatten
2 dl creme fraiche 13%
½ dl kinesisk soja
1 msk sambal oelek (mindre eller mer om du inte vill ha det så starkt)
3 vitlökslyftor
1 tsk flytande honung
grovmalen svartpeppar
salt
Kcal: ca 354 kcal exkl tillbehör.
Kolhydrater: 10.6 g Protein: 30.6 g Fett: 21.1 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK