Fantastisk god fläskfilérätt som passar perfekt på helgen när man vill njuta av lite lyxigare mat. Laborera gärna med smaksatt crème fraiche eller philadelphiaost för att hitta din favoritsmak på rätten 😊
6 port.
750-900 g fläskfilé
smör
paprikapulver
salt
peppar
200 g philadelphiaost
2½ dl crème fraiche
1 msk oxfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
1 ask körsbärstomater
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°C.
Skiva upp den putsade fläskfilén och krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och bryn den färdig i stekpannan.
Lägg den genomstekta filén i en ugnsform.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och när den börjar puttra
häller du över såsen över fläskfilén.
Dela körsbärstomaterna och fördela dom över köttet och såsen.
Strö riven ost över.
Gratinera sedan i cirka 20 min eller tills lådan har fått en fin färg.
Servera med ris och sallad.

Kaloriberäknat recept
900 g fläskfilé
smör
paprikapulver
salt
peppar
200 g philadelphiaost, light
2½ dl crème fraiche 13%
1 msk oxfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
1 ask körsbärstomater
1 dl riven ost 12%
Kcal: ca 305 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 7.2 g Protein: 37.3 g Fett: 14 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK