Fisk Björkeby

Efterfrågade efter goda fiskrecept i olika matgrupper på FB och fick en massa bra tips! Detta fastnade jag för direkt och det var riktigt gott, inte så viktväktarvänligt direkt med en massa smör, ströbröd och rostad lök, men det var det värt 🙂

4 port.

700 g vit fisk
120 g smält smör
2½ dl ströbröd
½ dl rostad lök
1 dl finhackad persilja
salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en ugnsform.
Skär fisken i portionsbitar.
Salta och peppra.
Rör ihop smöret med ströbrödet, persiljan och den rostade löken, det ska bli som en torr gegga.
Bred ut röran ovanpå fisken.
Ställ in i ugnen i ca 30 min.

Servera med potatismos.

4 reaktioner till “Fisk Björkeby”

  1. väldigt gott. jag har ätit rätten ute, men den hemlagade var bäst

  2. Hej, vad menar du med rostad lök?
    Är det sån lök man har på korv eller ska man steka löken typ?

    1. Torkad lök/rostad lök är sån man köper färdig som man kan t.ex toppa sin korv med ja 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *