3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
20 stycken finhackde dumlekolor med pepparkaka
Ställ ugnen på 175°C.
Smält smöret och låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, ca 22-24 cm.
Finhacka dumlen smått och rör ner hälften i smeten och häll upp smeten i den smorda formen.
Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter.
Ta dock ut formen de sista tre minuterna och fördela dom resterande dumlekolorna och låt smälta . Kladdkakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ta ut och låt svalna något innan servering.