Idag är det marsipanens dag 🥳 Det firas med att skicka med bonussonen en burk till jobbet med hembakade kondisbitar! Att baka är balsam för själen ❤
4 dl valfria kaksmulor (jag använde 2 dl glutenfria kolakakor + 2 dl sockerkakssmulor)
4–6 droppar arraksessens
1 dl florsocker
100 g smör, rumsvarmt
2 msk kakao
Garnering
200 g marsipanlock
100 g vit choklad
Mixa kakorna och sockerkakan till smulor i en matberedare.
Tillsätt arrakessensen.
Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg.
Ställ den i kylen en stund.
Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.
Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.
Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.
Ställ in i kylen.
Smält chokladen försiktigt över vattenbad.
Doppa ändarna i den smälta chokladen.
Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK