Daimrulltårta
3 ägg
1½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
150 g smör, rumstemp.
2 äggulor
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 st dubbeldaim
50 g mjölkchoklad
florsocker
Sätt ugnen på 250°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver.
Vänd ner blandningen i äggsmeten försiktigt.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, ca 35×25 cm.
Grädda i ugnen i ca 5 min.
Ta bort rulltårtan från plåten och låt svalna (vänd alltså inte på den nu utan låt den svalna först, annars fastnar rulltårtan i bakplåtspappret när det inte är sockrat).
Rör smör och florsocker poröst till fyllningen.
Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggulorna.
Finhacka daimen och rör ner i smörkrämen.
Bred fyllningen på kakan och rulla försiktigt ihop den.
Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras, blir lite lättare då.
Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
Dekorera rulltårtan med chokladen och sikta över florsocker.