Crispy chicken i tortillabröd

Hade en förpackning med mjölmix för frityrsmet till blomkål som jag vill minnas att jag fått i en Smakbox, men blomkål är ingen jättefavorit så testade att använda den till kyckling istället och det blev ju supergott!

En uppskattad rätt hos kidsen 😊

8 st

700 g kycklinginnerfilé
1 förp. mjölmix för fritering av blomkål, Farmers & Chefs
pankoströbröd

tortillabröd
valfri dressing ( vi hade en curry/mangosås från Heinz)
sallad
tomat
ostmix
cheddar/mozzarella

Skär bort den vita pillidutten från innerfiléerna, personligen gillar jag inte att få tugga på en sån.
Rör ihop mjölmixen enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll upp pankoströbröd i en skål.
Lägg i kycklingbitarna i friteringssmeten och blanda runt så smeten täcker filéerna ordentligt.
Ta sedan en kycklingbit i taget och doppa i pankoströbrödet.
Fritera dem sedan i airfryern i 200°C i ca 14 min, vänd dom efter halva tiden (har man ingen airfryer går det lika bra med varmluftsugn).

Servera dom krispiga kycklingbitarna i tortillabröd med t.ex sallad, tomat, curry/mangodressing och en ostmix som en wrap.

Jag delade tortillbrödet med en kniv från kanten in till mitten så kunde jag vika ihop den i fyra kvartar 👌

Kaloriberäknat recept

700 g kycklinginnerfilé
1 förp. mjölmix för fritering av blomkål, Farmers & Chefs
2½-3 dl pankoströbröd
8 st medium tortillabröd
valfri dressing ( vi hade en curry/mangosås från Heinz)
sallad
tomat
½ förp. ostmix
t.ex Icas cheddar/mozzarella

Kcal: 436 kcal/wrap exkl kcal för sallad, tomat och dressing.

Kolhydrater: 58.8 g Protein: 29.3 g Fett: 12.8 g

TIPS! För att få ner kalorierna ytterligare mot vad jag använt för livsmedel i receptet, använd Felix milda kebabsås alt. gör egen dressing på naturell yoghurt/grekisk yoghurt samt använd magrare ost på 10-12%, i övrigt följ receptet.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *