En rätt jag gjorde för ett tag sen, kanske något för nyårsmiddagen.
6 st kycklingfiléer
1½ tsk av vardera krydda (salt, paprika, vitlökspeppar och pepparmix)
1 dl vetemjöl
3 ägg
cornflakes
rapsolja
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjölet och kryddorna i en skål.
Vispa upp ägget i en annan skål.
Krossa cornflakesflingorna i mindre bitar i matberedaren eller lägg dom i en påse och krossa med hjälp en en kavel, lägg dom sedan i en tredje skål.
Dela kycklingfilén i bitar eller låt dom vara som dom är.
Doppa kycklingen i mjöl/kryddmixen, sedan i ägget och till sist i cornflakesen.
Lägg kycklingen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ringla lite rapsolja över kycklingfiléerna och ställ in dom i mitten av ugnen i ca 30 min.
Servera med tex ugnsstekt potatis, kalla såser (jag åt med kvargbea och kvarg texmex) och valfria grönsaker.