Enkel och så god att ha som sås/röra till kyckling eller kött eller kanske i hamburgaren 🥰
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
6 port.
1 l vitkål
1 tsk salt
1 tsk rödvinsvinäger
1 morot
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1½ tsk dijonsenap
svartpeppar
Strimla vitkålen tunt.
Massera in salt och vinäger i kålen.
Låt kålen stå i ca 15 min.
Skala och riv moroten.
Krama ur vätskan ur kålen.
Blanda alla ingredienser till coleslawen.
Smaksätt med peppar och ev. mer salt.
Servera till grillat/stekt kött eller kyckling.
Viktväktarna Points
1 l vitkål
1 tsk salt
1 tsk rödvinsvinäger
1 morot
1 dl majonnäs, lätt *
3 dl grekisk yoghurt 0%, Arla
1½ tsk dijonsenap
svartpeppar
Totalt blir det 2P/port exkl övriga tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 117 kcal/port exkl övriga tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK