Har haft ett sådant sug efter denna rätt och så i helgen dök det upp ett klipp på Tiktok när jag slöscrollade på denna rätt från en amerikansk inspiratör så anpassade receptet efter eget tycke och smak och resultatet blev fantastiskt! Kommer inte gå någon nöd på mig denna vecka under lunchen och du behöver notera i din matplanering att detta recept ska testas 😁
4 port.
500 g köttfärs
1 gul lök
1 paprika
3 vitlöksklyftor
smör/olja
1 msk tacokrydda
chiliflakes
salt
svartpeppar
1 msk kalvfond
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
1 förp kidneybönor
Börja med att förbereda grönsakerna.
Skala och finhacka löken, skär paprikan i lagom stora bitar och pressa/riv vitlöken.
Hetta upp en panna med lite matfett, stek färsen i en eller två omgångar, lägg sedan åt sidan.
Sänk värmen på plattan och stek sedan grönsakerna tills de mjuknar utan att de tar för mycket färg.
Blanda ner färsen och tillsätt sedan kryddorna (valfri mängd av chiliflakes, peppar och salt), fonden, tomatpurén och blanda runt.
Häll på krossade tomater och vatten och låt det koka upp.
Sänk värmen på plattan och låt chili con carnen småputtra under ett lock tills den har gått ihop sig till en tjockare konsistens.
Häll av kidneybönorna i en sil och skölj av dom.
Tillsätt i pannan i slutet så dom hinner bli varma.
Servera rätten med t.ex kokt ris och ev en klick yoghurt eller crème fraiche.

Kalorieberäknat recept
500 g nötfärs 5%
1 gul lök, ca 160 g
1 paprika, ca 144 g
3 vitlöksklyftor
smör/olja
1 msk tacokrydda
chiliflakes
salt
svartpeppar
1 msk kalvfond
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
1 förp kidneybönor
Kcal: ca 293 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.
Kolhydrater: 21.1 g Protein: 30.6 g Fett: 7.1 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK