12 st
2 dl mjöl
2 1/4 dl socker
1½ tsk bakbulver
1 nypa salt
40 gram osaltat smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
½ tsk vaniljessens
1 ägg
12 färska jordgubbar
3 st Digestivekex
125 gram Philadelphiaost
300 gram florsocker
50 gram rumsvarmt smör
Sätt ugnen på 175°C.
I en skål vispar du samman mjöl, smör, socker, bakpulver och salt.
Tillsätt mjöl och vaniljessens och vispa till en jämn smet.
Tillsätt sedan ägget och vispa noga tills allt blandats.
Placera ut 12 muffinsformar på en muffinsplåt.
Skiva jordgubbarna och fördela i formarna.
Fördela sedan smeten över jordgubbarna i formarna.
Grädda mitt i ugn i ca 18-20 minuter.
Låt svalna.
Gör frostingen genom att vispa samman samtliga ingredienser.
Bred eller spritsa på cupcakesen.
Krossa Digestivekexen och strö över cupcakesen.
Dekorera gärna med en jordgubbsskiva.
men mums så gott det här såg ut..
Dom var jättesmarriga 🙂