Cheesecakebrownie
ca 15 bitar
150 g smör
50 g mjölk choklad, i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 150°C.
Smält smöret och rör ner choklad och kakao.
Låt det svalna.
Rör ihop äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten.
Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet.
Blanda ihop färskosten med äggula, socker och vaniljsocker.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35×40 cm.
Häll i browniesmeten.
Klicka ut färskoströran ovanpå.
Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.
Grädda kakan långt ner i ugnen i 30–35 min.
Låt den svalna och skär den i rutor.
Servera gärna kakan med lättvispad grädde och bär.