20-25 bitar
Deg
250 g rumsvarmt smör
7½ dl vetemjöl
5 äggulor
3 msk socker
3 tsk bakpulver
Fyllning
125 g rumsvarmt smör
1¼ dl socker
500 g philaldelphiaost
1 ägg
2 msk Maizena majsstärkelse
2-3 msk vaniljsocker
1 burk persikor i sockerlag, ca 425 g
Maräng
5 äggvitor
3 msk socker
Sätt ugnen på 160°C.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna, ca 20×30 cm.
Rör ihop ingredienserna till degen och dela den i två delar.
Tryck ut den ena delen i bakformen.
Vispa smör och socker till fyllningen.
Blanda ner philadelphiaost, ägg, maizenamjöl och vaniljsocker.
Bred ut fyllningen över degen.
Dela persikorna i bitar och fördela dom över smeten.
Vispa äggvitor och socker hårt.
Bred marängen över persikorna.
Fördela resten av degen ovanpå och grädda kakan i mitten av ugnen ca 1 timme.
Låt kakan svalna i formen.
Ser och låter supergott ! ???
Detta ska provas??
Tack snälla <3 Det gör du rätt i!
Passar det med frysta, tinade bär iställetför persikor tror du?
Det ska nog gå alldeles utmärkt med bär istället 🙂