Capellini med tomat & baconsås

Capellini med tomat & baconsås

2 pkt bacon 
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk Italiensk kalvfond 
2½–3 dl vatten
1 burk mutti finkrossade tomater
örtsalt
nymalen svartpeppar
en gnutta socker
maizena

Skär bacon i mindre bitar. 
Finhacka löken och vitlöksklyftorna. 
Stek allt i stekpanna tills baconet fått fin färg och löken mjuknat något.
 Slå på fond, vatten och låt koka upp. 
Tillsätt kryddorna och tomatkrossen.
 Sänk värmen och låt pastasåsen småputtra utan locka ca 12-15 min.
 Om du tycker det behövs så red av såsen med lite maizena.
 Smaka av.
 Servera med en god spagetti och riven ost. 
Här har jag använt dom supertunna capellini från Barilla.

Receptet kommer från Kryddburken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *