6 port.
2 pkt bacon
1 paprika
1 gul lök
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1½ tsk tomatpuré
himalayasalt
svartpeppar
vitlökspulver
2 dl crème fraiche
Strimla baconet och finhacka paprika och lök.
Stek baconet och tillsätt lök och paprika och låt det steka tills löken är mjuk och lite genomskinlig.
Häll på vatten och lägg i buljongtärningen och tomatpurén.
Låt det koka upp.
Krydda med valfri mängd himalayasalt, svartpeppar och vitlökspulver.
Tillsätt crème fraiche och låt det koka upp på nytt.
Låt såsen stå och småputtra i några min.
Servera med nykokt pasta och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
2 pkt bacon (14 skivor), avrunnet fett *
1 paprika
1 gul lök
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning *
1½ tsk tomatpuré
himalayasalt
svartpeppar
vitlökspulver
2 dl crème fraiche 8% *
Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för pasta eller annat tillbehör och för matfett vid stekning.
TIPS! Använd kycklingbacon istället för vanligt bacon så blir det 5P/port exkl matfett och pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 147 kcal med avrunnet vanligt bacon, 98 kcal med kycklingbacon.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK