American banana muffins
12 st
3 mogna bananer
0,6 dl strösocker (¼ cup)
2 msk honung
1 ägg
1,2 dl rapsolja (½ cup)
3,6 dl mjöl (1½ cup)
1 tsk bikarbonat
1½ tsk bakpulver
en nypa salt
Värm ugnen till 180°C.
Förbered en muffinsplåt med muffinsformar,
alternativt smöra plåten om du inte vill använda formar.
Mosa bananerna med en gaffel i en skål.
Lägg i socker, honung, ägg och olja och blanda ihop allt ordentligt.
Sikta i mjölet, bikarbonat, bakpulver och salt och rör om försiktigt tills allt är blandat.
Skeda blandningen jämnt i var och en av formarna eller häll ca ¾ av formen.
Grädda i 15-20 minuter eller tills provstickan är torr.
Låt kallna på galler.
Vid servering kan man sikta lite florsocker över muffinsen.