Denna allt i ett rätt fixar du på ett kick med minimalt med disk och medans det gottar sig i ugnen har du tid över till annat 😉
Perfekt när man kanske har flera rätter som ska preppas inför veckan 👌
4 port.
600 g kycklingfilé
1 dl grekisk yoghurt
¾ tsk salt
1½ krm svartpeppar
2 krm vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk gurkmeja
potatis
broccoli
paprika
röd lök
olivolja
salt
svartpeppar
vitlökspulver
paprikapulver
2 dl grekisk yoghurt
60 g finriven parmesanost
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 225°C.
Dela kycklingen i lagom stora bitar och blanda ihop kycklingen med yoghurtmarinaden.
Låt kycklingen marinera medans du förbereder potatis och grönsaker.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela dom delade grönsakerna och potatisen på plåten.
Häll på lite olivolja och kryddor, blanda runt.
Lägg på den marinerade kycklingen ovanpå allt och ställ in i ugnen i ca 30 min.
Riv parmesanosten och blanda ihop den med den grekiska yoghurten, salt och peppar.
Ställ kallt till servering!

Kaloriberäknat recept
600 g kycklingfilé
1 dl grekisk yoghurt
¾ tsk salt
1½ krm svartpeppar
2 krm vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk gurkmeja
300 g potatis
ca 320 g broccoli
ca 350 g paprika
ca 260 g röd lök
olivolja
salt
svartpeppar
vitlökspulver
paprikapulver
2 dl grekisk yoghurt
60 g finriven parmesanost
salt
svartpeppar
Kcal: ca 399 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 25.4 g Protein: 53.7 g Fett: 8.6 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK