En av mina svagheter är ost i många olika former så när det var extrapris på västerbottensost för ett tag sen köpte jag en bit för att riva ner då det blir billigare än att köpa färdigriven ost. Behöver man inte använda en hel ost just där och då är det bara att slänga in i frysen.
1 port.
2 ägg
½ msk crème fraiche
smör (valfri mängd)
50 g västerbottensost
salt
peppar
Knäck äggen i en kall panna/kastrull på låg värme, tillsätt en del av smöret och rör om konstant tills det börjar bli fast, tar ca 5-7 min.
Klicka i resten av smöret och rör lite till.
Ta bort pannan/kastrullen från plattan och rör i crème fraiche och ost.
Smaka av med salt, peppar och ev lite örter som t.ex persilja.

Kaloriberäknat recept
2 ägg
½ msk crème fraiche 8%
smör (valfri mängd)
50 g västerbottensost
salt
peppar
Kcal: ca 355 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 0.9 g Protein: 25.9 g Fett: 27.8 g
TIPS! Använd t.ex 12% ost istället om du vill få ner kalorierna, alt halvera mängden västerbottensost.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK