Haft en ledig dag idag så jag passade på att baka lite inför julkalendern 🙂 En sorts småkaka och en kladdkaka blev det. Sambon och bonusdottern är hos frisören just för tillfället och när dom kommer hem så ska vi äta risgrynsgröt och äta julskinkssmörgås, ska bli riktigt gott!
Till den här fiskgratängen passade jag på att använda mjukost som jag fick från Kavli & Smakbox för ett tag sen. Gillar verkligen att använda deras mjukostar i matlagningen, blir väldigt goda smaker. Ha en trevlig kväll och tack för att ni tittar in här på bloggen 🙂
4 port.
600 torskrygg
svartpeppar
salt
citronpeppar
1 burk kräftstjärtar
3 dl grädde
1 dl finhackad dill
1 krm cayennepeppar
1 tub kräftost
2 msk hummerfond
1 dl västerbottenost
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg fisken i en smord form.
Krydda fisken på båda sidor med salt, peppar och citronpeppar.
Förgrädda ovansidan i ugnen ca 10 – 15 minuter.
Ta ut fisken och lägg på kräftstjärtarna ovanpå om man vill ha dem genomvarma, annars spara kräftstjärtarna till senare.
Blanda mjukost, grädde, fond, dill och cayenne, smaka av med salt.
Häll blandningen över och runt fisken.
Strö på osten och grädda i ugnen ca 15 – 20 minuter.
Servera med pressad potatis och valfria grönsaker.