Vanilj- & citronpannacotta

4 port.

1 vaniljstång
rivet skal av 1 citron
3 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 gelatinblad
1 msk pressad citronsaft

Garnering
hallon
ev lite finstrimlat citronskal
kex eller en liten biskotti/skorpa

Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna direkt i en ka­­strull.
Lägg även i vaniljstången och citronskalet.
Häll på grädde och socker.

Värm försiktigt så att det precis sjuder upp.
Ta från värmen och tillsätt gelatinbladet utan föregående blötläggning.
Rör tills gelatinet är helt smält.
Tillsätt citronsaften.

Sila blandningen och häll upp den i glas.
Låt stelna i kyl cirka 2 timmar.
Garnera med hallon och ev citronskal före serveringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *