ca 12 bitar
Botten
75 g smör eller margarin
1 dl socker
4 äggulor
3 msk mjölk
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
Fyllning
3 dl vispgrädde
3 bananer
Garnering
½ l jordgubbar
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt äggulorna, en i taget.
Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret.
Rör allt till en jämn smet.
Bred ut smeten i långpannan.
Vispa äggvitor och socker till fast skum.
Bred marängen över smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna.
Lossa kakan från pappret.
Vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper.
Mosa bananerna och bred ut dom över kakbottnen.
Vispa grädden och bre ut över bananerna.
Rulla ihop kakan från långsidan.
Garnera den med jordgubbar.