Kycklinggratäng med ris

Enkel och väldigt okomplicerad vardagsrätt med få ingredienser som går att göra en större sats utav om man vill ha extra till matlådor också under veckan för att minimera tid i köket.

6-8 port.

1 kg fryst kycklingfilé
salt
peppar
basilika
2 msk kycklingfond
1 burk Dolmio pasta bake
1 dl vatten
1 dl riven ost
6-8 port ris

Tina kycklingen.

Förbered riset och koka valfri mängd (kan med fördel förberedas dagen innan).

Skär kycklingen i bitar och lägg i en bunke.
Salta, peppra och strö över valfri mängd basilika och blanda runt.
Stek kycklingen i omgångar i lite matfett i en panna.

Lägg tillbaka all kyckling i pannan och tillsätt fond, Dolmiosåsen och vatten.
Låt det koka upp.
Smaka av och tillsätt ev mer kryddor.

Fördela riset i en smord ugnsform och häll över kycklingsåsen.
Strö över lite ost och ställ in formen i ugnen i 200°C i ca 15 min.
Servera med valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

1 kg fryst kycklingfilé
salt
peppar
basilika
2 msk kycklingfond *
1 burk Dolmio pasta bake *
1 dl vatten
1 dl riven ost 12% *
6-8 port ris
(lägg till points för ängden du använder)

Totalt blir det 4P/port (om man delar på 6 port) exkl tillsatt matfett och riset.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 268 kcal/port (om man delar på 6 port) exkl tillsatt matfett och riset.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *