Cowboysoppa

En soppa som vi gjort många gånger, men som förtjäna att få en ny plats i flödet med lite uppdaterade bilder. Går hem hos både barn och vuxna 😊

4 port.

300 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 potatisar, tärnade
1 stor paprika, tärnad
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
5 dl standardmjölk
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med smör tills köttfärsen är genomstekt.
Tillsätt den grovtärnade potatisen och paprikan och fräs ytterligare någon minut.
Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 min.
Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera soppan med ett gott bröd, gärna hembakat.

Viktväktarna Points

300 g nötfärs 5% *
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
260 g
potatis, tärnad *
1 stor paprika, tärnad
3 msk tomatpuré
1 dl matlagningsgrädde 13% *
5 dl standardmjölk 3% *
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Totalt blir det 9P/port exkl tillsatt matfett och bröd.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 286 kcal/port exkl tillsatt matfett och bröd.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Cowboysoppa”

    1. Väger inte min mat på det sättet, vad som är en portion för mig kan vara en halv portion för någon annan. Man får utgå från sitt eget behov av energiintag då det är olika för oss alla. Att man anger antalet portioner i ett recept är ju mer lite som ett riktmärke på ett ungefär hur mycket det räcker till 😊

  1. När du räknar ut kalorierna, är det beräknat på ursprungsreceptet eller enligt viktväktarreceptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *