Hade kycklingkebab i frysen att använda och hade noll inspiration på egen hand, blev en lite insporunda inne i arkivet hos Schysst käk och hittade denna rätt. Grymt gott och så enkelt att fixa en vanlig vardagskväll 💛
4 port.
1 förp. kycklingkebab, Schysst käk
300 g valfri pasta
3 dl grädde
1 gul lök
100 g soltorkade tomater
2 klyftor vitlök
1 msk kycklingfond
olivolja
½ g saffran
salt
peppar
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Hacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och saffran några minuter.
Tillsätt kycklingkebaben och stek ytterligare någon minut.
Tillsätt strimlade soltorkade tomater och grädde och låt puttra på låg värme i ca 10 min
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner den avrunna pastan i kebab och saffrans-såsen och servera direkt.
Viktväktarna Points
1 förp. kycklingkebab, Schysst käk *
200 g valfri pasta *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
1 gul lök
100 g soltorkade tomater, torra *
2 klyftor vitlök
1 msk kycklingfond
olivolja (lägg till points för mängden du använder)
½ g saffran
salt
peppar
Totalt blir det 11P/port exkl tillsatt matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 366 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK