Enkla kakor att baka som blir så goda! Jag skippade sötmandel i mina då jag inte är så förtjust i det, men det gör man som man vill.
ca 50 st
100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
(50 g sötmandel, skållad och hackad)
1 påse torkad bärmix, Garant
ägg, uppvispat till pensling
Sätt ugnen på 200°C.
Rör rumsvarmt smör och socker tills det är väl blandat, använd gärna en matberedare.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
Rör samman de torra ingredienserna samt mandeln och frukten och blanda i till en smidig deg.
Rulla degen till en boll och dela den i fyra delar.
Rulla delarna till rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut lite.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 min, sänk värmen till 125°C.
Tag ut skorporna och låt svalna 5 min innan du skär dem i ca 2 cm tjocka bitar tvärsöver.
Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 20 min.
Viktväktarna Points
100 g smör, rumsvarmt *
3 dl strösocker *
3 ägg
8 dl vetemjöl *
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
(50 g sötmandel, skållad och hackad) *
1 påse torkad bärmix, Garant *
ägg, uppvispat till pensling
Totalt blir det 4P/st.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Tänkte pröva att baka dessa biscotti men förstår inte när man ska sänka värmen till 125 grader. Är det efter 30 min eller innan man har in dom i ugnen.
Tusen tack Med vänlig hälsning, Anneli
Hej! När du ska sätta in plåten i ugnen sänker du värmen till 125°C. Lycka till med baket 😊🧡
Åå tusen tack för svar 🤗💜