Ny vecka, nya matlådor! Denna vecka ska det testas en för mig ny produkt, vegetariska schnitzlar gjorda på couscous. Blev lite dåligt med protein i denna måltid, men får tänka på det övriga måltider så det jämnar ut sig över hela dagens intag. Tänk på att det är inte enskilda måltider som gör dina resultat eller sabbar dina resultat, det är helheten över tid som spelar roll 🥰
Önskar dig en fortsatt trevlig matvecka!
4 port.
1 förp veggie schnitzel, Felix
olja
Sås
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
1 tsk rödvinbärsgelé
1 tsk kinesisk soja
¾ dl matlagningsgrädde
1½ msk maizena
potatis
Koka potatisen.
Tillaga schnitzlarna i stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen.
Alt tillaga i ugn på 200°C ca 12-14 min, vänd efter halva tiden.
Blanda ihop vatten, buljongtärning, tomatpuré, gelé och soja och låt det koka upp.
Blanda i grädde och maizena och låt såsen stå och småkoka i 5-10 min.
Servera med valfria grönsaker.
Kaloriberäknat recept
1 förp veggie schnitzel, Felix (i ugn)
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
1 tsk rödvinbärsgelé
1 tsk kinesisk soja
¾ dl matlagningsgrädde 13%
1½ msk maizena
potatis (valfri mängd)
Kcal: ca 317 kcal exkl potatis och grönsaker.
Kolhydrater: 42.1 g Protein: 6.7 g Fett: 12.9 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK